Nyt fra Suzuki   Verden rundt

SUZUKI VINDER FØRSTE RUNDE AF 2021 FIM ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP, 24 TIMER LE MANS

Juni 2021

Det private Yoshimura Sert Motul racerteam vandt første afdeling af langdistanceserien for motorcykler på Le Mans i Frankrig, der blev kørt i weekenden den 12 til 13. juni. Løbet var en afdeling af den internationale road racing mesterskabsserie FIM Endurance World Championship (EWC).

Mesterskabet er åben for produktionsmotorcykler modificeret til deltagelse i langdistanceløb. Yoshimura teamet stiller op med støtte fra Suzuki fabrikken på en supersport model GSX-R1000R.

Inden løbet havde Yoshimura teamet kvalificeret sig på en andenplads, men satte en offensiv ind straks efter starten. Efter tre timer var teamet rykket op på førstepladsen, som de beholdt resten af løbet. For Suzuki var det et perfekt løb. Teamet kørte 855 omgange og sluttede otte omgange foran nummer to.    

Suzuki vinder australsk pris for mest tilfredse kunder

April 2021

Australske bilkøbere har kåret Suzuki Baleno og Suzuki Swift til de bedste biler i kategorierne ”Størst kundetilfredshed” (Most Satisfied Customer – Small Cars 2020) og ”Mest bil for pengene” (Best Value New Cars 2020) i den årlige opgørelse fra Canstar. Canstar er et uafhængigt website med fokus på australske bilkøberes tilfredshed med deres bilvalg. Baleno og Swift udmærkede sig særligt i underkategorierne driftssikkerhed, køreglæde og værdi for pengene.

Som det eneste af 15 bilmærker opnåede Suzuki fem stjerner i kategorien ”Mest bil for pengene” i undersøgelsen fra Canstar og fem stjerner i kategorien ”Driftssikkerhed”.

I kategorien ”Nye biler” blev Suzuki samlet nummer tre ud af 15 bilmærker foran Mercedes på fjerdepladsen.  Kun Audi og Mazda lå højere.

Canstar Blue arbejder med kundetilfredshed for over 200 forskellige varegrupper og vurdering af biler, og offentliggørelsen af en liste over de mest populære mærker og modeller er en fast årlig begivenhed. Se mere om vurderingen af Suzuki og konkurrenternes bilmodeller her

Dobbelt mesterskab til Team SUZUKI ECSTAR i 2020 MotoGP

November 2020

Joan Mir sluttede med sin Suzuki GSX-RR på en 7. plads i 14. runde af Road Racing Grand Prix (MotoGP) afholdt den 15. november 2020 på Circuit Ricardo Tormo i Spanien. Det bragte ham op på 171 point og dermed sikrede han sig 2020 verdensmesterskabet inden det sidste løb i serien. Og med Alex Rins' 4. plads i løbet sikrede SUZUKI ECSTAR sig også deres første VM-holdtitel.

Toshihiro Suzuki, Præsident for Suzuki Motor Corporation, udtaler: ”Jeg vil gerne lykønske og udtrykke min taknemmelighed til Team SUZUKI ECSTAR og Joan Mir for at vinde MotoGP verdensmesterskabet i en hidtil uset hård sæson, tydeligt præget COVID-19 situationen i 2020. Det er samtidig året for Suzukis 100-års jubilæum, og i dette mindeværdige år vandt vi MotoGP-mesterskabet, som er verdens højeste serie for motorcykel racing…"

Suzuki har udviklet verdens første opsamlingssystem til mikroplastic, der kan installeres på en påhængsmotor

Oktober 2020

Plasticaffald i verdenshavene er blevet et betydeligt miljøproblem over de seneste år. Det skyldes at enorme mængder plastaffald, som ikke indsamles korrekt, ender i havet, hvor det nedbrydes til mikroplastic. Og det skader både havmiljøet og økosystemet.

For at gøre noget ved problemet rettede Suzuki deres fokus mod kølesystemet i påhængsmotorer. Her cirkulerer tonsvis af havvand igennem for at køle motoren, inden det igen sendes tilbage i havet. Det gav idéen til, at udvikle et system, som opsamler mikroplastic fra kølevandet når motoren kører.

Opsamlingsenheden monteres ganske enkelt på påhængsmotorens returslange, og har derfor ingen påvirkning på motorens præstationer.

Tests, udført i Japan, viste at der var mikroplasticaffald blandt det, som blev opsamlet i filteret, og lige nu arbejdes der på at gøre opsamlingen endnu mere effektiv. Planen er at lancere opsamlingsenheden som ekstraudstyr i 2021 og som standardudstyr på alle Suzukis påhængsmotorer i fremtiden.

 

Suzuki vinder 2019-2020 Endurance World Championship

September 2020

Suzukis fabriksteam i Endurance Racing sikrede sig Endurance World Championship-titlen i årets sidste løb på Estoril banen i Portugal

Suzuki Endurance Racing Team (SERT) er Suzukis fabriksteam, som deltager i FIM’s (Fédération Internationale de Motocyclisme) World Endurance Championship. Det er langdistance-racing på produktionsbaserede motorcykler, som er modificeret til Endurance Racing-specifikationer. SERT deltager i serien med supersports-modellen Suzuki GSX-R1000.

Årets sidste løb i serien blev kørt på Estoril banen den 26. september i år, og SERT sluttede på fjerdepladsen, hvilket var nok til at sikre mesterskabstitlen, som Suzuki har vundet 16 gange tidligere.

I denne sæson arbejdede SERT sammen med Yoshimura Japan og de og vandt årets første løb, det legendariske Bol d’Or 24-Hour. Med en tredjeplads i Le Mans 24 Hours, havde teamet en føring i mesterskabet på 40 point. og med fjerdepladsen i årets sidste løb scorede man i alt 167,5 point i sæsonen. Man kunne derfor sikre sig mesterskabet med 18 points forspring til den nærmeste forfølger. 

Endnu en pris til Jimny i Tyskland

August 2020

Suzuki Jimny indtog førstepladsen som ”Årets SUV” ved OFFROAD AWARD 2020, hvor læsere af det tyske OFFROAD magazine hvert år tildeler priser for de bedste offroad biler! Denne pris efterfølger sidste års pris som “Newcomer of the Year” i samme prisuddeling.

Suzuki er partner i måneforsøgsprogram

Juli 2020

Suzuki er udviklingspartner i HAKUTO-R, et multinationalt måneforsøgsprogram. Grundet Suzukis ekspertise i fremstilling af kompakte og pålidelige køretøjer har fabrikken bidraget til udviklingen af "benene" på landingsstellet til HAKUTO-R og dens stødabsorberings-egenskaber. Og nu er det endelige design af HAKUTO-R blevet afsløret. HAKUTO-R missionerne starter i 2022.

4WD pris til Jimny

Juli 2020

Suzuki Jimny har vundet Auto Bild's Allrad Award i Tyskland! Læserne af magasinet Auto Bild Allrad skulle vælge mellem 30 modeller i kategorien "Terrængående køretøjer og SUV'er op til 35.000 euro", og Jimny indtog førstepladsen som den samlede vinder.

S-Cross er årets bil i Ungarn

Suzuki S-Cross er blevet kåret til Årets Bil i Ungarn 2020. Kåringen blev foretaget af en jury af biljournalister med i alt 39 kandidatmodeller, der konkurrerede i 7 forskellige kategorier. Sammen med Årets Bil modtog S-Cross også 2. pladsen i kategorien "Publikums-prisen" efter en offentlig åben afstemning.

Nyt marine testcenter i USA

Marts 2020

Suzuki opretter Suzuki Marine Technical Center USA i Panama City, Florida, som er Suzuki Marines første test facilitet uden for Japan. USA er det største marked for Suzukis marineprodukter, og ved at gennemføre udvikling og test i et miljø meget tættere på kunderne sigter Suzuki mod at kunne udvikle mere attraktive og pålidelige marineprodukter til det amerikanske marked.

Suzuki fejrer 100-års jubilæum

Marts 2020

Suzuki Motor Corporation fejrede sit 100-års jubilæum den 15. marts 2020. Michio Suzuki grundlagde nemlig Suzuki Loom Manufacturing den 15. marts 1920 i byen, som i dag hedder Hamamatsu. Siden har Suzuki udvidet sin forretning fra væve til motorcykler, biler, påhængsmotorer, ATV'er og andet, altid tilpasset til tidens tendens. Efter at have ændret navnet til Suzuki Motor Co., Ltd. i 1954 lancerede Suzuki Suzulight, en af de første masseproducerede minibiler i Japan.

I dag beskæftiger Suzuki Motor Co. mere end 50.000 medarbejdere og sælger sine produkter i 196 lande. Hvert år produceres ca. 3 millioner biler på fabrikker placeret i 11 lande - samt ca. 1,7 millioner motorcykler og ATV’er. Suzuki har desuden en omfattende produktion af bådmotorer, der sælges til markeder i hele verden.

Jimny vinder i New Zealand

Januar 2020

Suzuki Jimny blev i 2019 tildelt hele 2 to priser af det New Zealandske magasin "NZ4WD Magazine". Årets Compact 4WD SUV og årets Overall 4WD. De gik endda så langt som til at kalde Jimny for et lille vidunder.

Jimny i det italienske politi!

December 2019

Det italienske politis Carabinieris vælger Suzuki Jimny til brug i svært fremkommelige områder. Jimny er valgt for at sikre, at loven kan håndhæves selv i det hårdeste terræn, og i første omgang ruller 10 Jimnyer ud i Carabinieris tjeneste.

Endnu en pris til Jimny

December 2019

Suzuki Jimny høster endnu en pris i England, hvor den er blevet tildelt "Best Off-Roader "titlen for 2020 af Parkers.co.uk. Det er faktisk den 9. pris, som Jimny vinder i England! 🏆

Green Fleet Awards 2019

November 2019

Suzuki er blevet tildelt prisen for bedste bybils producent til "Green Fleet Awards 2019" i England! Suzuki blev rost for sit selvopladende 12V hybrid-system, der giver lavere brændstofforbrug og reducerede CO2-emissioner.

Suzuki Jimny modtager fornem pris!

November 2019

De Danske Motorjournalister har i forbindelse med kåringen af Årets Bil i Danmark givet Suzuki Jimny ”Designprisen 2020”. Det er vi ret så stolte over! Motivationen for juryens valg af Jimny er:

”Suzuki Jimny: For at design ikke behøver handle om smukke, dynamiske og sportslige linjer. Suzuki Jimny er så fed og hudløs ærlig i sit design, at man får lyst til at eje den, selvom man intet har at bruge den til. Jimny får alle til at smile. Jimny gør glad”.

Og vi er helt enige...

Spændende nye konceptbiler på Suzuki-standen i Tokyo Motor Show

Oktober 2019

Suzuki præsenterede 2 superspændende konceptbiler ved den store årlige biludstilling, Tokyo Motor Show.

Den ene er "WAKU SPO", en personlig kompakt plugin hybrid. Med kun et tryk på en knap ændres bilens kabineform, den digitale front samt hele instrumentbrædtet. Bilen imødeser en delbar fremtid med en bil, der kan omdannes til at imødekomme manges behov og daglige eventyr!

Den anden er "HANARE", et autonomt mobilrum. "HANARE" er japansk og betyder "fritliggende sommerhus", og ved at rejse i "HANARE" kan du bruge din transporttid i et behageligt, rummeligt opholdsstuelignende rum. "HANARE" er 100% selvkørende og benytter kunstig intelligens.

Ubarmhjertig Rins vinder suveræn Silverstone sejr

Dato

Alex Rins fik en solid start fra sin 5. plads i startfeltet, hvor han straks kørte sig op på 3. pladsen. Ved afslutningen af ​​den første omgang havde Rins held med at overhale Rossi og havde nu 2. pladsen. Derefter fortsatte han med at sætte flere hurtigste omgange på sin Suzuki GSX-RR.

Med 12 omgange tilbage lykkedes det Rins at få kontakt til raceleder Marquez, og parret udvekslede positioner frem og tilbage. Selvom Marquez forsøgte at trække sig væk, forblev Rins på halen af ham. I det sidste sving på den sidste omgang lykkedes det for Rins med et frækt træk at overhale sin rival og trak sæsonens anden sejr i hus. Han genvinder også 3. pladsen i mesterskabet.

SWIFT ER BLANDT VERDENS TRE BEDSTE BYBILER OG RUNDER ET SALG PÅ 6 MILLIONER EKSEMPLARER

Oktober 2018

Suzuki Swift nåede op blandt de tre bedste bybiler i verden under kåringen af WCOTY (World Car Of The Year) 2018. Kåringen fandt sted ved New York International Motor Show.

Her placerede Swift sig på en tredjeplads i kategorien ”World Urban car” for de bedste bybiler. Dette er andet år i træk, at Suzuki vinder en podieplads i World Urban Car. Sidste år var det Ignis, der kom i finalen og placerede sig på en tredjeplads.

Bag WCOTY står World Car Awards, der er en nonprofit-organisation, ind­stiftet af motorjournalister fra 24 lande.

2018 var også året, hvor Suzuki Swift rundede et salg på mere end seks millioner eksemplarer i 158 lande og regioner over hele verden, siden introduktionen i 2004.

PÅHÆNGS-MONSTER MED STORT PUBLIKUM

August 2018

Suzuki Marine afslørede i år en ny V6- påhængsmotor med 325 hestekræfter. Modellen hedder DF325A, og den er udviklet til at køre på benzin med et lavt oktantal.

Det er ellers almindeligt for højtydende bådmotorer som denne at skulle fodres med premiumbenzin eller luksusbenzin med højt oktantal, men DF325A er ikke kræsen. Den kan nemlig drikke regulær benzin med oktantal fra 91 og opefter. Regulær benzin har langt større udbre­delse end premium­benzin, og dermed kan denne motor sælges i mange flere lande og regioner, oplyser Suzuki Marine.

Motoren blev in­troduceret i foråret - først på de asia­tiske og latiname­rikanske markeder, senere i bl.a. Europa.

20 MILLIONER SUZUKI’ER I INDIEN

Juni 2018

Suzuki Motor Corporation har nu frem­stillet i alt 20 millioner biler i Indien, siden produktionen startede tilbage i 1983. Indien er det andet land efter Japan, som har nået denne milepæl.

Af de 20 millioner biler er det Alto, som gennem tiden har været den mest producerede model med 3,17 millioner eksemplarer.

Bil nr. 20 million var en Swift, der løb af samlebåndet på Gujarat-fabrikken, der er den ene af Indiens tre Suzukifabrikker.

25 ÅRS JUBILÆUM FOR INNOVATIV MODEL

Maj 2018

I 1993 introducerede Suzuki en nyskabelse i den særlige japanske Kei bilklasse. Det var Wagon R. Med sine praktiske kvaliteter og innovative design kom den til at lægge navn til en ny biltype, kaldet mini-wagon. Som en anerkendelse af Wagon R’s innovative karakter modtog den prisen ”RJC New Car of the Year”, som er en af de mest prestigefyldte priser i Japan. Bilen blev en kæmpesucces i Japan, men vandt også stor udbredelse i udlandet.

I Danmark blev den en regulær succes med ikke færre end 13.500 solgte eksemplarer fra 1998 til 2005. Siden har Wagon R ikke været i det danske modelprogram, men den produceres stadig og er nu i sin 6. generation. Den sælges i lande som f.eks. Japan og Indien.

TILFREDSE SUZUKI-EJERE I NEW ZEALAND

Maj 2018

Suzuki er blevet kåret som det bedste bilmærke i New Zealand i en uafhængig undersøgelse blandt landets bilejere. Undersøgelsen er foretaget af virksom­heden Canstar Blue, der foretager kunde­tilfredshedsanalyser. I en tilsvarende undersøgelse sidste år endte Suzuki også på en førsteplads, og i de seneste fem år er det blevet til ikke færre end fire førstepladser.

I 2018-undersøgelsen scorede Suzuki de maksimale fem stjerner i fem af seks kategorier. De fem stjerner faldt i kategori­erne generel tilfredshed, kørselsoplevelse, pålidelighed, værdi for pengene og efter­markedsservice. I kategorien salgsservice blev resultatet respektable fire ud af fem stjerner.

Canstar Blue’s undersøgelse bygger på svar fra 1022 personer, der repræsenterer bilejerne inden for New Zealands 12 for­skellige bilmærker.

Virksomheden udfører lignende analyser i Australien, hvor Suzuki også får toppla­ceringer. Som det eneste mærke scorede Suzuki i år fem stjerner i generel tilfredshed. Mærket fik også fem stjerner for pålidelig­hed og værdi for pengene.

 

DIREKTØR I MODVIND

April 2018

I år har Suzukis første rigtige motorcykel ”Diamond Free” 65 års jubilæum. Men denne motorcykel havde faktisk en forgænger, og det er historien bag denne, som er med til at forklare, hvordan Suzuki kom i gang med at fremstille motorcykler. Den daværende direktør Shunzo Suzuki holdt af at springe på cyklen og tage på fisketure i området omkring Hamamatsu, hvor fabrikken stadig ligger i dag. På visse tider af året er der i området kraftige vinde, og det gav direktøren sved på panden, når der var modvind. ”Det ville være da lettere, hvis cyklen havde en motor”, tænkte han.

Tanke blev til handling, og i 1952 kom den motoriserede cykel ”Power Free” på gaden i Japan. Den blev så stor en succes, at fabrikken allerede året efter havde udviklet og introduceret afløseren ”Diamond Free”, som i sit design tog skridtet væk fra en motoriseret cykel til en egentlig motorcykel. Med sine 60 kubikcentimeter var Diamond Free stærkere end sine konkurrenter, og den blev en succes lige fra begyndelsen.

CELERIO I ØKONOMISK TOP 10

Marts 2018

Suzuki Celerio har placeret sig på en top 10-liste over biler, der bedst lever op til den brændstoføkonomi, der loves af fabrikken. Top 10-listen laves af det engelske website honestjohn.co.uk. Siden 2006 har brugerne af dette website selv målt, hvor langt deres bil kører på literen. Det er blevet til en database med over 150.000 målinger fordelt på over 2500 modeller og motorvarianter. Direktøren for websitet, Daniel Powell, siger: ”Suzuki er et af de mærker, hvis modeller bedst lever op til den annoncerede EU-norm. Gennemsnitligt opnår Suzuki-ejerne en økonomi, der svarer til 90 procent af EU-normen. Gennemsnittet for alle bilmærker er 83 procent. Celerio opnåede en score på 93 procent.”

MOD-ROTATION INTRODUCERET I 150 HK-KLASSEN

August 2017

Suzuki Marine har som den første producent af påhængsmotorer intro­duceret integreret modrotation i 150- 175 hk-klassen. Teknologien hedder ”Suzuki Selective Rotation”. Den retter sig mod store både med to eller flere motorer og er nu introduceret i mo­dellerne DF150AP og DF175AP.

Med ”Suzuki Selective Rotation” kan en motor programmeres, så dens skrue kan dreje højre eller venstre rundt. Når to skruer roterer modsat hinanden, undgår man nemlig, at båden trækker skævt.

Tidligere var det nødvendigt at producere to motorer med hver sin omløbsretning på skruen.

DUNLOP BRILLEREDE PÅ DEN NY SUZUKI GSX-R1000

Juni 2017

Michael Dunlop fra team Bennets Suzuki blev årets vinder i superbike-klassen i det prestigefulde motorløb ”Isle of Man TT”.

Løbet fandt sted den 9. juni på den engelske ø Isle of Man, hvor der har været holdt motorløb siden 1907. Dunlop hjemtog sejren på den nye Suzuki GSX-R1000, der er gadeversi­onen af Moto GP-cyklen GSX-RR.

Isle of Man TT anses for at være et af verdens mest prestigefulde, men også farligste motorløb. Farten er ofte over 200 km/t, og der køres på kuperede og snævre asfaltveje langs stengærder og klipper.

Dunlop var nærmest flyvende og kom i mål hele 13 sekunder før sølvvinderen Peter Hickman på BMW S1000RR.

Michael Dunlop har vundet Isle of Man TT 13 gange. Nu er han flyvende på Suzukis nye gaderacer GSX-R1000.

BALENO UDPLACEREDE ALLE - I VIRKELIGHEDENS VERDEN

Maj 2017

Suzuki Baleno Boosterjet 1.0 blev den 18. maj kåret til den mest benzinøko­nomiske bil i sin klasse af Honestjohn.co.uk. Dette er et website, hvor bru­gerne selv måler, hvor langt deres biler kører på literen.

For at finde vinderen kigges der til­bage på det forløbne år, og den bil, der kommer tættest på sin officielle EU-norm, vinder prisen ”Best Real MPG Performer”.

Baleno nåede op på 99 procent af EU-normen og udplacerede dermed alle sine konkurrenter.

Brugerne af websitet har siden 2006 opbygget en database med flere end 126.000 målinger fordelt på over 2500 modeller og motorvarianter.

3 MILLIONER SUZUKI’ER PÅ 26 ÅR

April 2017

Onsdag, den 19. april rullede Suzuki-bil nummer tre millioner af samlebåndet på den ungarske fabrik i Esztergom. Modellen var en S-Cross, der har været produceret på fabrikken siden 2013.

Suzuki begyndte produktionen i Ungarn i 1991 med den første Swift-generation. Siden har i alt syv Suzukimodeller væ­ret i produktion på fabrikken med Vitara som den nyeste.

Suzuki-fabrikken i Ungarn beskæftiger i alt 3000 medarbejdere.

IGNIS BLANDT 3 AF VERDENS BEDSTE BYBILER

April 2017

Suzuki Ignis nåede op blandt de tre bedste bybiler i verden under kåringen af WCOTY (World Car Of The Year) 2017. Kåringen fandt sted den 12. april ved New York International Motor Show. Ignis kom ind på en tredjeplads i kategorien for bybiler efter BMW i3 og Citroen C3.

Bag WCOTY står World Car Awards (WCA), der er en nonprofit-organisation indstiftet af motorjournalister fra 24 lande.

”Ignis er en lille crossover med et stort format og er med sin særdeles attraktive pris et bevis på, at verdensklasse-biler sagtens kan være tilgængelige for alminde­lige penge,” sagde den engelske journalist Mike Rutherford, der er en af juryens 73 medlemmer.

 

DESIGNPRIS TIL IGNIS

Februar 2017

Suzuki Ignis vandt den japanske designpris ”Good Design Award” for 2016. I juryens bedømmelse hedder det bl.a., at Suzuki på en interessant måde har brugt designelementer fra andre og tidligere modeller. Ignis er således et eksempel på, at man med historiske detaljer kan tilføre en stærk energi til et nutidigt design.

Good Design Award blev indstiftet i 1957 af det japanske handels- og industriministerium og uddeles hvert år til skabere af designs af alle typer af industrielle produkter - det være sig fysiske ting såvel som serviceydelser, koncepter og software.

EN SUZUKI PÅ NÆSTEN HVERT ANDET GADEHJØRNE

November 2016

Suzuki var det første bilmærke, der i 1980’erne etablerede sig i Indien. Fabrikken Maruti Suzuki producerede i begyndelsen 40.000 biler pr. år, men i dag er tallet ca. 1,5 millioner. Af pro­duktionen sælges mere end 1 million biler til hjemmemarkedet. Det giver Suzuki en markedsandel på utrolige 47 procent, så man kan med rette sige, at der i Indien holder en Suzuki på næsten hvert andet gadehjørne.

Suzukis nyeste fabrik i Indien ligger i Manesar og er en ’state-of-the-art’- facilitet. Den anvender alle de nyeste produktions-finesser, og selve bygningen er imponerende 924 meter lang.

SUZUKI MED NYE IDEER

September 2016

I 2020 fylder Suzuki 100 år. Frem mod det skarpe hjørne er det nu begyndt at sprudle med ideer og forslag til nye modeller, som skal bære Suzuki videre ind i fremtiden.

Et eksempel er en to-personers mini­bil kaldet ”Mighty Deck” med canvastag og et pickup-agtigt bagagerum. ”Mighty Deck” kan indrettes og anvendes på mange forskellige måder.

50 ÅR MED BÅDMOTORER

August 2016

Gennem årene har Suzuki Marine specialiseret sig i udvikling af lette, men højtydende firetaktsmotorer med Suzuki Motor Co. som det store tekno­logiske bagland. Suzuki Marine kunne sidste år fejre 50 års jubilæum og har i dag verdens største firetakts-program. Det omfatter 20 modeller og spænder fra den mindste motor på 2,5 hk til flag­skibet - en 4 liters V6’er med 300 hk.

SWIFT RUNDER FEM MILLIONER

April 2016

Den mest populære Suzuki-model her­hjemme, Swift, er også et hit i den store verden. I begyndelsen af april kunne Suzuki-fabrikken meddele, at salget på verdensplan havde rundet de fem millioner. Salget tæller fra 2004, hvor den gamle model blev erstattet af en helt ny og anderledes Swift. Den populære Swift bliver i dag fremstillet i 7 lande og sælges i flere end 140 lande og regioner rundt om i verden.

TO-HJULET VILDSKAB PÅ ALLERHØJESTE NIVEAU

Februar 2016

Suzuki er en af verdens største og ældste producenter af motorcykler og fremstiller to-hjulede maskiner i alle klasser. Gennem årtier har Suzuki været involveret i Moto GP, som er den to-hjulede pendant til Formel 1. I alt er det blevet til seks VM-titler. I år er det målet at erobre nye titler, og det skal ske på nyudviklede GSX-RR-racere med 1000 cm3 motor og ca. 236 HK, der køres af Aleix Espargaro og Maverick Vinales.

 Suzukis gadeversion af GSX-RR hedder GSX-R-serien, har indlejret racing-teknologi fra årtiers deltagelse i Moto GP og er i øvrigt legen­darisk og har haft enorm indflydelse på, hvordan den moderne superbike ser ud i dag.

ALTO FÅR TO PRISER FOR ÅRETS BIL

November 2015

De japanske motorjournalister har i år givet to af Japans fornemste bilpriser til modellerne Suzuki Alto og Alto Lapin. Den ene pris er en årets bil-kåring for japansk-producerede biler og hedder ”RJC Car of the Year”. Den anden pris er for årets bedste minibil og hedder ”Small Mobility Award.” De prisbeløn­nede Alto’er produceres og sælges kun i Japan.

 

Suzuki artikler og nyheder Artikler & nyheder

Cappuccino - Suzukis charmerende roadster
Suzuki Motorsport 2021
Suzuki Motorsport deltager i både nationale og internationale rallyløb, herunder den danske DM...
Suzuki 4x4 Denmark - offroad for alle
Suzukis offroad modeller har deres egen fanskare, der arrangerer træf og deler tips og tricks med...