Værd at vide om billån

Bilfinansiering med 20 pct. udbetaling

Billån med lav udbetaling

Afdrag på billånet bør følge afskrivningen

En god grundregel er, at de løbende afdrag på billånet skal følge den forventede afskrivning af bilen. Kører du mange kilometer, bliver bilen naturligvis mindre værd, og så bør dine afdrag på billånet også være tilsvarende højere. Det er ærgerligt at skulle betale for at komme af med sin bil, hvis værdien af bilen er mindre end det, man skylder på sit billån.

Har man et gennemsnitligt kørselsbehov på mellem 15.000 og 20.000 kilometer årligt, vil et billån med en løbetid på seks til otte år med en udbetaling på 20 – 30 procent ofte være nok til at sikre, at bilen er mere værd end det, man skylder i bilen, når den skal sælges. Men kører man for eksempel 40.000 til 50.000 kilometer årligt, bør man vælge et billån med en kortere løbetid.   

Suzuki-forhandleren kan hjælpe dig med at finde den bedste afdragsprofil på dit billån.

Boligejere med friværdi i deres faste ejendom har ofte mulighed for at optage et realkreditlån med en lang løbetid – for eksempel ti år eller mere. Så bliver den løbende betaling af den nye bil selvfølgelig meget lav. Man skal dog være opmærksom på, at man, populært sagt, spiser af sin opsparing i boligen, for her vil de løbende afdrag på lånet med al sandsynlighed være noget mindre end værdiforringelsen af bilen.  

ÅOP og det billigste billån

ÅOP er en forkortelse for årlig omkostningsprocent. Den information skal alle udbydere af billån oplyse om. ÅOP gør det muligt at sammenligne de årlige omkostninger ved forskellige billån, så man har bedre mulighed for at sammenligne forskellige lånetilbud. ÅOP indeholder alle udgifter til billånet, opgjort som en procent af lånebeløbet.

Der kan dog være andre fordele ved et billån, der betyder, at det ikke nødvendigvis er lånet med den laveste ÅOP, der passer bedst til ens ønsker og behov. Hold øje med de ekstra ydelser, som kan være indbygget i nogle billån – også lån der er blandt de billigste billån.

Med Suzukis Drive7 billån bliver bilens garanti for eksempel forlænget op til syv år eller 150.000 kilometer. Læs mere om Drive7.

De færreste kunne drømme om at købe ny bil uden at sikre den med en kaskoforsikring, og har man et billån er det da også et krav, at bilen er kaskoforsikret.

Suzuki artikler og nyheder Artikler & nyheder

Cappuccino - Suzukis charmerende roadster
Suzuki Motorsport 2021
Suzuki Motorsport deltager i både nationale og internationale rallyløb, herunder den danske DM...
Suzuki 4x4 Denmark - offroad for alle
Suzukis offroad modeller har deres egen fanskare, der arrangerer træf og deler tips og tricks med...